Walter te gast op de Kennisweek van de Hoge Raad

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws
  • Bericht reacties:0 Reacties

Op donderdag 17 januari waren Joy en Diederik van het Walter team uitgenodigd bij de Hoge Raad. Tijdens hun eerste jaarlijkse Kennisweek kwamen diverse experts praten over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van technologie en kennis binnen het (internationale) juridische werkveld.

De ambities van Walter

Op het evenement vertelden we waarom we Walter hebben ontwikkeld en over onze ambitie om advocaten te helpen betere professionals te worden. We lieten zien hoe Walter helpt om snel tot relevante inzichten te komen. Ook toonden we de technologieën en principes die we gebruiken om essentiële elementen zoals feiten uit uitspraken te halen.

De aanwezige raadsheren, PG’s, AG’s, en medewerkers van het wetenschappelijk bureau luisterden geboeid naar de aanpak en uitkomsten.

Positieve reacties op Walter

Hoe waren de reacties? Zeer positief! De aanwezigen geloven dat het onderscheiden van informatie in de verschillende informatieniveaus (oriëntatie, verdieping, jurisprudentie, en ontwikkelingen) substantieel kan bijdragen aan het oplossen van de, ook voor hen herkenbare, ‘information overload’.

Ook het kunnen zoeken, filteren, en scannen op feiten sprak erg aan. Niet alleen extraheren we, met behulp van kunstmatige intelligentie, letterlijke feiten, ook generaliseren we deze om snel vergelijkbare zaken te kunnen vinden. Dit draagt bij aan het zichtbaar maken van de systematiek van het recht. 

Feedback die we kregen, luidde: 

“Ik denk dat Walter een belangrijke educatieve functie kan vervullen voor advocaten.”

“Jullie indeling van informatie kan helpen om sneller je weg te vinden.”

Van dit soort uitspraken krijgen we energie! We kijken terug op een boeiende sessie met veel nuttige feedback en prikkelende discussies achteraf. We willen Theo van Bergen hartelijk danken voor de uitnodiging!

___________________________

Wordt jouw kantoor een innovatiepartner?

We zijn voortdurend bezig met het verder verbeteren van Walter, maar dat kunnen we niet alleen. Daarom zijn we op zoek naar een select aantal kantoren die als innovatiepartner willen meedenken over de toekomst van het juridische werkveld, en de rol van technologie en vakinformatie daarbinnen.

Innovatiepartners krijgen gratis toegang tot Walter, mogen speciale workshops bijwonen en worden actief ondersteund bij het toekomstbestendig maken van hun kantoor. Daarnaast leveren ze een waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van ons platform en daarmee ook aan het werkproces van hun collega’s en partners.

Meer informatie over het Walter innovatiepartner programma vind je via onderstaande link.

Meer informatie over het Walter innovatiepartnerschap