Walter te gast op de Kennisweek van de Hoge Raad

Op donderdag 17 januari waren Joy en Diederik van het Walter team uitgenodigd bij de Hoge Raad. Tijdens hun eerste jaarlijkse Kennisweek kwamen diverse experts praten over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van technologie en kennis binnen het (internationale) juridische werkveld.

De ambities van Walter

We vertelden waarom we Walter hebben ontwikkeld en over onze ambitie om advocaten te helpen betere professionals te worden. We lieten zien hoe Walter helpt om snel tot relevante inzichten te komen. En toonden de technologieën en principes die we gebruiken om essentiële elementen zoals feiten uit uitspraken te halen.

De aanwezige raadsheren, PG’s, AG’s, en medewerkers van het wetenschappelijk bureau luisterden geboeid naar de aanpak en uitkomsten.

Positieve reacties op Walter

Hoe waren de reacties? Zeer positief! Ze geloven dat het scheiden van informatie in de verschillende niveaus (oriëntatie, verdieping, jurisprudentie, en ontwikkelingen) substantieel kan bijdragen aan het oplossen van ‘information overload’, voor hen een herkenbaar probleem.

Weten wat er precies is verteld? Download hier de slides die gebruikt zijn bij de Hoge Raad

Ook het kunnen zoeken, filteren, en scannen op feiten sprak erg aan. Niet alleen extraheren we ondersteund door kunstmatige intelligentie letterlijke feiten, maar ook generaliseren we deze om zo snel vergelijkbare zaken te kunnen vinden. Dit draagt bij aan het zichtbaar maken van de systematiek van het recht. En dat lag de aanwezigen natuurlijk na aan het hart.

“Ik denk dat Walter een belangrijke educatieve functie kan vervullen voor advocaten.”

“Jullie indeling van informatie kan helpen om sneller je weg te vinden.”

Van dit soort uitspraken krijgen we energie! We kijken terug op een boeiende sessie met veel nuttige feedback en prikkelende discussies achteraf. We willen Theo van Bergen hartelijk danken voor de uitnodiging!

Walter zelf ervaren?

Ben jij een arbeidsrecht advocaat en wil je Walter zelf ervaren? Meld je dan nu aan via deze link of via de onderstaande button. Ruim 300 advocaten gingen je voor en hielpen ons met hun inzichten en feedback.

Walter gratis proberen

Liever een persoonlijke demo op kantoor? Plan dan een demo in met Lucas door contact op te nemen via de mail of telefoon. We zitten regelmatig bij advocatenkantoren dus plan je demo op tijd in.

Sluit Menu