Walter Bèta gelanceerd voor arbeidsrecht advocaten

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws
  • Bericht reacties:0 Reacties

Na maanden van hard werken is vandaag de Bèta omgeving van Walter live gegaan. Een mijlpaal voor ons als team. Binnen de Bèta zijn er ruim vijfhonderd onderwerpen beschikbaar voor arbeidsrecht advocaten. In dit artikel geven we je een eerste blik op Walter. 

Informatieniveaus

Per onderwerp zie je verschillende, heldere informatieniveaus die aansluiten bij het werkproces van advocaten:

  • Oriëntatie: een overzichtelijke pagina met de belangrijkste wetsartikelen, definitie(s), gerelateerde onderwerpen en de belangrijkste jurisprudentie.
  • Verdiepend: inhoudelijke commentaren en artikelen uit bijvoorbeeld Arbeidsovereenkomst of de Asser.
  • Jurisprudentie: alle jurisprudentie voor het onderwerp. Je kunt snel filteren door feiten toe te voegen aan de zoekopdracht. Zo vind je de meest relevante uitspraken.

Ondersteund door kunstmatige intelligentie toont Walter relevante feiten voor iedere uitspraak. Hierdoor zorgt Walter ervoor dat je sneller tot de essentie kunt komen. 

Het Walter dashboard

Wanneer je voor het eerst inlogt ,zie je het dashboard. Hierop zijn een aantal onderdelen terug te vinden zoals je laatste zoekopdrachten én onze company.info koppeling.

Walter dashboard screenshot

Door een slimme koppeling met Company.info kun je als advocaat direct het laatste nieuws en jurisprudentie volgen over je (potentiële) cliënten.

Walter is in Bèta, wat betekent dat?

Walter wordt ontwikkeld op basis van de lean startup aanpak, dat betekent dat wij continue aannames valideren met experimenten met advocaten en juristen. Zo maken we het product elke dag een stukje beter.

Bèta betekent dat dit product elke dag een stukje beter zal worden. Het kan soms gebeuren dat functionaliteiten iets anders gaan werken, informatie op een andere plaats staat of soms de snelheid nog niet optimaal is. We horen graag je feedback zodat Walter snel beter kunnen maken

Walter is een project van Wolters Kluwer Legal & Regulatory. Met walter verkennen we de toekomst van de researchmogelijkheden met ontwikkelingen als AI, Machine Learning (ML), API en platform economie. Walter is de werktitel van het project.

Het verhaal achter Walter

Onze Chief Everything Officer, Joy van Baren, schrijft regelmatig over het proces achter Walter. In haar stukken behandelt ze onderwerpen zoals: waar lopen we tegenaan? Hoe lossen we problemen op? En welke stappen hebben we gezet om Walter te maken zoals het nu is?  Ben je geïnteresseerd in het verhaal achter het Walter project? Bekijk dan het LinkedIn profiel van Joy.

___________________________

Wordt jouw kantoor een innovatiepartner?

We zijn voortdurend bezig met het verder verbeteren van Walter, maar dat kunnen we niet alleen. Daarom zijn we op zoek naar een select aantal kantoren die als innovatiepartner willen meedenken over de toekomst van het juridische werkveld, en de rol van technologie en vakinformatie daarbinnen.

Innovatiepartners krijgen gratis toegang tot Walter, mogen speciale workshops bijwonen en worden actief ondersteund bij het toekomstbestendig maken van hun kantoor. Daarnaast leveren ze een waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van ons platform en daarmee ook aan het werkproces van hun collega’s en partners.

Meer informatie over het Walter innovatiepartner programma vind je via onderstaande link.

Meer informatie over het Walter innovatiepartnerschap