Sneller vinden wat je zoekt: de laatste ontwikkeling binnen Walter van Wolters Kluwer

Meer inzichten in jurisprudentie

Afgelopen week heeft Walter een flinke update gehad binnen de informatie voorziening module. De inhoudelijke onderwerpen met de bijbehorende tabs: oriëntatie, verdieping en jurisprudentie zijn namelijk veel specifieker gemaakt. In dit artikel leggen we uit wat er precies anders is en hoe dat juridische professionals helpt bij hun onderzoek voor cliënten.

Informatie indeling op basis van de wet

Wetsartikelen en onderdelen daarbinnen zijn sinds de update hét uitgangspunt voor de onderwerpen. Per artikellid bepalen we welk onderwerp hierbij hoort. Dit geeft onze onderwerpen een heel mooi detailniveau. Daardoor kunnen we per onderwerp veel gerichter informatie in de verschillende tabs tonen. Meer focus leidt tot meer overzicht en dat zorgt voor snellere en betere zoekresultaten. Sneller tot de essentie met Walter.

Voortgang en feedback van Walter gebruikers

Inmiddels zijn de eerste wetten en topics op basis van deze detailkoppelingen terug te vinden op Walter. We zijn begonnen met BW 7 – Titel 10 – Arbeidsovereenkomst

  • Afdeling 1 – Algemene bepalingen

  • Afdeling 2 – Loon

  • Afdeling 3 – Vakantie en verlof

  • Afdeling 5 – Enkele bijzondere bedingen in de arbeidsovereenkomst

  • Afdeling 9 – Einde arbeidsovereenkomst

Een specifiek onderwerp op basis van een artikellid

Dit wordt de komende tijd verder uitgebreid: met andere onderdelen uit BW7, maar uiteraard ook met andere wetten die relevant zijn voor de arbeidsrecht professional. De eerste reacties op deze nieuwe aanpak zijn zeer positief. Niet alleen vinden gebruikers de onderwerpen gerichter en logischer, ook is het vinden van resultaten voor de zoekvraag sterk verbeterd.

“Jullie hebben alle content gegroepeerd en onderling met elkaar in verband gebracht. Daarmee maak je veel slagen die ik nu zelf maak,”

Volgende stappen

Is het nu af? Dat niet. Naast het uitbreiden van de wetten die we behandelen werken we hard aan het aanmaken van de juiste koppelingen. Die liggen namelijk aan de basis van een goede en logische indeling. Bij dat proces worden we ondersteund door kunstmatige intelligentie.

De nieuwe topics zelf ervaren? Vraag gratis een Walter account aan en ervaar zelf hoe de topics logischer en gerichter zijn.

Walter gratis proberen

Sluit Menu