Juridisch19 oktober, 2020

Hoe kunstmatige intelligentie binnen InView voor gerichte resultaten zorgt

Eerder schreven we over het DeCAF model binnen InView. Dit model helpt advocaten met het vinden en analyseren van de meest relevante uitspraken. Aan de hand van decisions, claims, arguments en facts (beslissingen, eisen, argumenten en feiten) wordt jurisprudentie geanalyseerd. Het algoritme binnen InView leert en is in staat om zelf suggesties te doen rondom de beslissingen, eisen, argumenten en feiten in de jurisprudentie.

De filosofie achter het model

De filosofie achter het DeCAF model is dat jurisprudentie op het niveau van het artikellid getoond wordt binnen InView. Hiervoor standaardiseren we de gebruikte juridische concepten. Dit zorgt voor minder, maar gerichtere zoekresultaten en daardoor een kleinere, gerichtere set van jurisprudentie.

Een mooi voorbeeld van die filosofie is de ontbindingsgrond ‘Met regelmaat niet kunnen verrichten van de werkzaamheden” (BW 7:669, lid 3 onderdeel c). Uit de duizenden uitspraken over BW 7:669 haalt InView acht uitspraken bij die daadwerkelijk van toepassing zijn op het onderwerp.

acht beslissingen screenshot  

De toepassing van een juridisch concept in een uitspraak wordt gelabeld als een event. Door de events te standaardiseren kunnen gebruikers hier op zoeken en filteren. Dat betekent dat het mogelijk is om niet alleen uitspraken te vinden over een bepaalde ontslaggrond, maar die uitspraken ook filteren op al dan wel ontslagen of niet ontslagen. Dit zorgt ervoor dat je snel tot de essentie komt en effectiever werkt.

Hoe vinden we deze data?

Dat doen we door slimme AI-software en slimme studenten en collega’s te combineren. Door deze combinatie tussen mens en machine zijn de mensen die de gegevens invoeren en de AI-software in een constante dialoog: het algoritme leert van de invoer, en degenen die invoeren leren van het algoritme.

Door de analyse in kleine onderdelen op te delen, en te ondersteunen met AI hebben we inmiddels een factor 10 aan snelheid gewonnen, t.o.v. uitspraak voor uitspraak alle aspecten van een uitspraak analyseren.

Wordt jouw kantoor een innovatiepartner?

We zijn voortdurend bezig met het verder verbeteren van InView, maar dat kunnen we niet alleen. Daarom zijn we op zoek naar een select aantal kantoren die als innovatiepartner willen meedenken over de toekomst van het juridische werkveld, en de rol van technologie en vakinformatie daarbinnen.

Innovatiepartners krijgen gratis toegang tot InView, mogen speciale workshops bijwonen en worden actief ondersteund bij het toekomstbestendig maken van hun kantoor. Daarnaast leveren ze een waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van ons platform en daarmee ook aan het werkproces van hun collega’s en partners.

Meer informatie over het InView innovatiepartner programma kan worden opgevraagd via ons contactformulier.

Gerelateerde onderwerpen bekijken
InView Legal
Met InView bespaar je 20-50% tijd op je jurisprudentie-onderzoek en 10-30% tijd op het bepalen van de juiste zaakstrategie.
Wil je zien hoe je met InView tijd kan besparen?
Back To Top