Hoe kunstmatige intelligentie binnen Walter voor gerichte resultaten zorgt

AI in Walter

Eerder schreven we over het DeCAF model binnen Walter. Dit model helpt advocaten met het vinden en analyseren van de meest relevante uitspraken. Aan de hand van decisions, claims, arguments en facts (beslissingen, eisen, argumenten en feiten) wordt jurisprudentie geanalyseerd. Het algoritme binnen Walter leert en is in staat om zelf suggesties te doen rondom de beslissingen, eisen, argumenten en feiten in de jurisprudentie.

De filosofie achter het model

De filosofie achter DeCAF is dat jurisprudentie op artikellid niveau getoond wordt binnen Walter. Hiervoor standaardiseren we de gebruikte juridische concepten. Dit zorgt voor minder, maar gerichtere zoekresultaten en daardoor een kleinere, gerichtere set van jurisprudentie.

Een mooi voorbeeld van die filosofie is de ontbindingsgrond Met regelmaat niet kunnen verrichten van de werkzaamheden” (BW 7:669, lid 3 onderdeel c). Uit de duizenden uitspraken over BW 7:669 haalt Walter 3 uitspraken bij die daadwerkelijk van toepassing zijn op het onderwerp.

ai gerichte uitspraken

De toepassing van een juridisch concept in een uitspraak wordt gelabeld als een event. Door dit te standaardiseren kunnen gebruikers hier op zoeken en filteren. Dat betekent dat mogelijk is om niet alleen uitspraken te vinden over een bepaalde ontslaggrond, maar die uitspraken ook filteren op al dan wel ontslagen of niet ontslagen. Dit zorgt ervoor dat je snel tot de essentie komt en effectiever werkt.

Hoe maken we deze data?

Dat doen we door slimme software en slimme studenten en collega’s te combineren.  De slimme software wordt ondersteund door kunstmatige intelligentie. Hierdoor zijn de invoerders en de kunstmatige intelligentie in een constante dialoog: het algoritme leert van de invoer, en degenen die invoeren leren van het algoritme.

Door de analyse in kleine onderdelen op te delen, en te ondersteunen door AI hebben we inmiddels een factor 10 aan snelheid gewonnen, t.o.v. uitspraak voor uitspraak alle aspecten van een uitspraak analyseren.

Relevantie & versnelling

De aanpak met het DeCAF data model zorgt er voor dat resultaten veel gerichter zijn. Gerichte zoekresultaten zorgen ervoor dat je als advocaat effectiever kunt werken en je meer tijd overhoudt voor andere onderdelen van het werk. Wil je Walter zelf ervaren? Maak dan een gratis account aan. Ruim 500 arbeidsrecht professionals gingen je voor. Daarnaast zoeken we altijd professionals die met ons mee willen denken.

Walter gratis proberen

Sluit Menu